Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Muiliukai - veltinukai




Sudėtis : saponifikuoti alyvuogių, kokosų, palmių, rapsų, saulėgrąžų aliejai, taukmedžio sviestas, kviečių gemalų aliejus, vanduo, pasukos.

Paprasti , natūralaus kvapo muiliukai, gerai putoja, daryti specialiai tam, kad apvelti juos vilna ir išdovanoti  kaip mielus siuvenyrus :)
Pariebinimas 5 proc., pyliau avokadų aliejų. 
Puse vandens keičiau pasukomis , kad pagerinti drėkinimą. 
Nedėjau jokių eterinių aliejų, nes vilna duoda savo kvapą. 



Muilas "MEDUTIS"


Sudėtis : saponifikuoti alyvuogių, medvilnės, kokosų, rapsų, ricinos aliejai, sviestmedžio sviestas, pasukos, alavijų milteliai, citrinos rūgštis, medus.

Pariebinimas 7 proc, naudojau, medvilnės ir linų sėmenų aliejus. 
Pagerinimai  -  citrinos r. ( 3 proc.) , pasukos (50 proc vandeninės dalies)  , alavijų milteliai ir medus - duoda geresnį drėkinimą. 
Eterinių naudojau benzoino dervą ir citrinų eterinį aliejų. Bet galutiniaim variante jaučiasi tik medaus kvapas :))
Vaizdas muilo nelabai koks, kitaip sakant " ne kataloginis", nes gan stipriai kaito, kol praėjo gelio fazę,  tupinėjau prie jo, kaip prie mažo vaiko, tai užkloju, tai nukloju...Bet man šis muilas labai, nu labai patinka. Jis tos TIKRAS. Mažus gabaliukus naudoju, nesusilaikau, bet didesnius dar brandinsiu ir žiūrėsiu, kaip keisis. 


"Ožkos pieno" muilas


Sudėtis : saponifikuoti alyvuogių, palmių, kokosų,  ricinos, babasų aliejai, sviestmedžio sviestas, ožkos pienas, vanduo, kakavos milteliai, vetiverijų ir ylang ylang eterin iai aliejai.

Pariebinimas 3 proc, naudojau avokadų aliejų, didesnio pariebinimo nedariau, nes ožkos pienas taip pat turi kažkiek riebalų.

Muilas tikrai skiriasi nuo kitų savo "kremiškumu", labai labai švelnus .
Bet tas ožkos pieno kvapas !!! Juk specialiai dėjau stiprų kvapą turinčius eterinius (vetiverijų ir ylag ylang), bet niekaip jo neužmaskuosi. jau , kai pyliau NaOH ant ožkos pieno ledukų -  pagalvojau, kad tas kvapas tai  jau ne man. O gal tiktai jis tik man netinka?  Nors ir turi tas pienas gerų savybių, bet aš jo daugiau nenaudosiu, rasiu kitų būdų pagerinti muilą. 

Muilas " ŽYDROJI LAGŪNA"

Sudėtis: saponifikuoti alyvuogių, medvilnės, kokosų, sal sviestas, ricinos aliejai, sviestmedžio sviestas, pasukos, alavijų milteliai, citrinos rūgštis, sinonsijų rutuliukai, levandų ir mėtų eteriniai aliejai.


Pariebinimas 7 proc, naudojau, medvilnės ir linų sėmenų aliejus. 
Pagerinimai  -  citrinos r. ( 3 proc.) , pasukos (50 proc vandeninės dalies)  , alavijų milteliai.

Muilas gerai putoja, labai smagiai jaučiasi simonsijų rutuliukai, masažuoja (arba kutena) delnus. Mano Smiltelė šitą muilą "isimylėjo iš pirmo žvilgsnio" . sakė, kad jis "nerealus'".
teisybės dėlei, reik pasakyt, kad kvepia tik levandomis, mėtų visai nesijaučia. Eterinių dėjau 12 g ( 8 g levandų ir 4 mėtų) 500 g aliejaus. 

Muilas "  DRUSKIUS"

Sudėtis: saponifikuoti alyvuogių,  kokosų,  ricinos, palmių, sezamo aliejai, sviestmedžio sviestas, druska, grietinėlė, urucum milteliai, marokinių ramunėlių  ir eukaliptų eteriniai aliejai.

Pariebinimas 10 proc , naudojau sezamų aliejų.
Pagerinimai : 250 g jūros druskos ( 500 g aliejaus). 1/2 vandens keičiau grietinėle.

Druskių gaminau be "gelio" fazės, kadangi lauke buvo   -12 C, nešiau iš karto į balkoną ir po 2 val pjausčiau (sekėsi sunkiai ). Jį gamindama, galvojau, kad muilas bus skirtas pirčiai, todėl ir eterinius parinkau pagal tai. Marokinių ramunėlių eterinis man labai padeda, kai dukrai pasireiškia dermatitas , todėl ir muile tikiuosi išliks kokių nors teigiamų jo savybių . O eukaliptai - neatsiejami nuo mano druskos šveitiklio , kurį naudojam pirtyje. 

http://www.aromanatural.lt/eteriniai-aliejai/a-oliniai-eteriniai-aliejai/marokiniu-ramuneliu-eterinis-aliejus-tanacetum-annuum.html


Muilas " PAČIULIŲ SVAIGULYS"

Sudėtis: saponifikuoti alyvuogių,  kokosų,  ricinos, palmių, atalių,linų sėmenų aliejai sviestmedžio sviestas, vanduo, glicerinas, cinko oksidas, rausvas molis, raudonas oksidas, pačiulių ir apelsinų ir greipftutų eteriniai aliejai.

Pariebinimas : 7 proc. linų sėmenų aliejaus.
Pagerinimai :  7 proc  glicerino - tikiuosi jis duos geresni drėkinimą.

Pavadinau muila "Pačiulių svaigulys" , kadangi gamybos procese visi namai kvepėjo pačiuliais, o aš tikrai buvau nuo jų apsvaigus. Net mano katė, Simba, kuri niekada nemaišo dirbti, pradėjo įkyriai prašytis į virtuvę :) Pačiulių EA aplamai man labai patinka, ypatingai kartu su citrusiniais.
Muilo dar nebandžiau, nors labai norisi pabandyt ar jaučiasi glicerino savybės ( tuo tikslu padariau kelis gabaliukus be glicerino ).
Deja, muilui jau dvi savaitės, o kvapo intensyvumas kasdien mažėja :(. Įdomu, ar galutiniam variante jis iš viso jausis? 
Bet kuriuo atveju, tai bus 100 kartų geriau, negu sintetinis parduotuvinis kvapas !


P.s.   Muilui jau daugiau kaip 2 mėnesiai, naudoju, kvapas nors ir ne toks intensyvus, bet visai geras :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą