Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. gegužės 31 d., penktadienis

Kūno pienelis su atspalviu


Netikėtai sau pasidariau labai vykusį gaminį, tai net prisiverčiau aprašyti.

Norėjau pienelio, kuris tiktų vasarai, drėkintų , maitintų ir suteiktų šiek tiek natūralaus įdegio, nes staiga pamačiau, kokia aš bespalvė.
Seniai jau dėlioju receptą su nauju emulsikliu  PlantaMulse-Pastilles., išbandžiau įvairius emulsiklių derinius, bet su sojos lecitinu man tiko ir patiko labiausiai.   Taip gerai, lygiai  tepasi ( o tai ypač svarbu kremams su DHA) ir labai lengvai susigeria.

Sudėtis :
6 g  morkų fitolis saulęgrąžų aliejuje 
4 g   pomidorų aliejus pomidorų sėklų
4 g  Souchet aliejus souchet
4 g  Aviečių sėklų aliejus aviečių sėklų
2,5 g  emulsiklio PlantaMulse - Pastillles *
5 g  sojos lecitino
40 g distiliuostas vanduo + morkų hidrolatas
3 g jūros dumblių hidroglicerininė ištrauka
3 g DHA DHA
2 g alantoino
2 g ryžių pudros
1 g Stabilaus vitamino C
0,3 g alavijo miltelių x 200
8 lašai vit E
15  lašų natūralaus konservanto Casgard

*INCI Name: Polyglyceryl-3 Methyglucose Distearate

 Mano tradiciniai " vasariniai" morkų ir aviečių sėklų aliejai į savo būrį sėkmingai priėmė išbandytą ir labai tinkamą vasarai pomidorų sėklų aliejų. Šio sezono deginimosi aliejus, taip pat bus su šia trijule :)
DHA dėjau tik 3 proc. , tai atspalvis labai nežymus, bet  tokio ir norėjau.
Vit C saugo nuo saulės, tinka nuo pigmentinių dėmių susidarymo. Vit E ne tik sustiprina Vit C stabilumą, bet kartu jie puikūs antioksidantai.
Hidroglicerininė ištrauka ir alavijaus milteliai ir emulsiklis lecitinas - sustiprina odos drėknimą, o ryžių pudra ir alantoinas suteikia kremui puikią tekstūrą ir papildomą apsaugą.

Žiūrint į nuotrauką, atrodo, kaip kokios daržovių salotos ar sveikuolių kokteilis. Bet kvapas visai švelnus, lengvas -  tikrai ne morkų, ar pomidorų :)

2 komentarai:

  1. Esu labai dėkinga jums, Rimute, kad nepagailėjote laiko ir pasidalijote gaminio receptuku. Labai smagu skaityti, kai yra nurodyti kiekiai gramais, nes man, pačiai sau gaminančiai, tai aktualu. Nenoriu kopijuoti, nes kiekvienas gaminam savo odai, o net ir norint nepavyktų dėl ingridientų stokos, bet mokymuisi, analizavimui labai praverčia. Dar kartelį DIDELIS AČIŪ!!!

    Jurga

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurga, tikrai nereikia dėkoti :) Džiaugiuosi, kad galite prisitaikyti mano receptukus sau, o kiekių dažniausiai ir nerašau, nes tai labai individualu.
    Sėkmės gamyboje :)

    AtsakytiPanaikinti